آبی آمار و احتمال یازدهم ریاضی

- فهرستی با کاربرد مشاور محور: طراحی فهرست کتاب به گونه‌ای است که علاوه بر این‌که امکان دسترسی سریع به عناوین کتاب را برای شما فراهم می‌سازد، تعداد زیرموضوعات و تعداد تست‌ها با دقت نظر مشخص شده است. ضمن این‌که در کنار هر زیرموضوع، یک آیکون ارزیابی در سه رنگ (آبی، سبز و زرد) مشاهده می‌نمایید و پیشنهاد اکید داریم پس از پاسخ به تست‌ها در هر زیرموضوع، سطح خود را با رنگ کردن یکی از این کادرها مشخص نمایید تا به صورت مقایسه‌ای از میزان تسلط خود بین چهار فصل کتاب آگاه شوید و به هنگام مرور و جمع بندی براساس این کادرها، اولویت‌بندی صحیح‌تری داشته باشید.
2- درخت دانش: درخت دانش هر فصل براساس کتاب درسی نوشته شده است. شاخۀ اول هر درخت، عنوان‌های درس‌ها و شاخۀ دوم زیر موضوع‌های کتاب درسی را مشخص می‌کند.
3- درس‌نامه: درس‌نامه دقیقاً با توجه به تعاریف و ادبیات کتاب درسی نوشته است و تمامی زیرموضوع‌ها را پوشش می‌دهد. برای فهم بیش‌تر دانش‌آموز، از هر مبحثی که گفته ‌شده، مثالی ذکر شده است و از رنگ دوم برای بیش‌تر مطالب استفاده شده است.
4- چینش سؤال‌ها: سؤال‌ها ترجیحاً به‌ترتیب ساده به دشوار چیده شده و در هر زیرموضوع تمامی سؤال‌های کنکور آزاد و سراسری سال‌های گذشته آورده شده است و برای تکمیل هر مبحث، سؤال‌هایی از آزمون‌های کانون و مشابه تمرین‌های کتاب درسی نیز آورده شده است.
5- سؤال‌های شناسنامه‌دار: برای درک ارتباط بیش‌تر و بهتر از ارتباط بین مفاهیم کتاب درسی و تست‌های کتاب، تمامی تست‌ها با آدرس دقیق، به کتاب درسی ارجاع داده شده است.
6- پاسخ‌های تشریحی: پاسخ تشریحی، به‌طور کامل بر مبنای کتاب درسی نوشته شده است. هر سؤال با مناسب‌ترین‌ و قابل فهم‌ترین روش برای دانش‌آموز حل شده است. با توضیح فارسی و حل مرحله به مرحله سعی شده است که روش حل به دانش‌آموز تفهیم شود
7- DVD همراه کتاب: در DVD همراه کتاب، خلاصه درس‌ها، 40 فیلم‌ آموزشی 3 دقیقه‌ای،194 مقاله مشاوره‌ای، 41 عنوان آزمایش مجازی و حل 89 سؤال برگزیدۀ کتاب قرار داده شده است. سؤال‌هایی که در DVD همراه کتاب توسط دبیران حل شده، با نماد مشخص شده‌اند.

در حال چاپ

شابک : 978-600-00-1033-1
سال نشر: 1403
نوبت چاپ : 6
تیراژ اخربن نوبت چاپ : 3000


قطار نگارش نسل جدید کتاب‌های درسی به سال یازدهم رسید، به گونه‌ای که در نهایت پس از کش و قوس‌های فراوان یکی از کتاب‌های ریاضی این پایه نام " آمار و احتمال" را بر خود دید. نام نسل قبلی این کتاب " جبر و احتمال" بود که علاوه بر مباحث مربوط به نظریۀ احتمال به جبر مجموعه‌ها و اصول استدلال هم پرداخته بود، در حالی‌که کتاب حاضر همان‌طور که از نامش پیداست علاوه بر احتمال، بیش‌تر اهتمام خود را بر مباحث علم فاخر آمار گذاشته است که امری خوشحال کننده می‌نماید، چرا که اگر هدف دانش‌آموزان ریاضی را تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی یا رشته‌های نزدیک به آن‌ها در نظر بگیریم، اشراف بر علم آمار امری بدیهی و لازم است که بدون تردید به وسعت دید آن‌ها در آیندۀ شغلی و دانشگاهیشان خواهد افزود. اما موضوع بسیار خوشحال کنندۀ کتاب درسی آمار و احتمال پایۀ یازدهم، بازگشت هيجان انگيز مبحث "منطق" به سرفصل‌هاي كتاب درسي است. خلأ اين فصل، سال‌ها بود كه در كتاب‌هاي درسي و به تبع آن كلاس‌ها به شدت احساس مي‌شد كه با اين بازگشت بدون هيچ ترديدي تأثيري مشهود بر روند استدلال دانش آموزان خواهد داشت.

پس از روبه‌رو شدن با اين نورسيدۀ نظام جديد آموزشي، اولين پرسشي كه در ذهن شكل مي‌گيرد اين است كه آيا براي بسط و تفهيم مطالب اين كتاب به منبعي موازي و كمك آموزشي نيازي احساس مي‌گردد يا خير؟!
چنان‌چه به فصل‌هاي اين كتاب نگاه بيندازيم هر كدام از بخش‌ها به دلايلي كاملاً متفاوت، احساس نياز به تأليف و تدوين منبعي استاندارد را در ما تقويت نمودند كه به‌طور موجز و كوتاه به آن خواهم پرداخت.
در فصل‌هاي مربوط به علم آمار مي‌توان گفت كه صِرف اشراف بر تعاريف و الگوريتم‌هاي آمار نمي‌توان به تبحر در حل مسأله رسيد. رسيدن به توانايي بالا منوط به حل مسائلي با تعداد فراوان و در انواع مختلف است كه در اين كتاب هم به تيپ‌هاي فراوان پرداخته شده، هم اين‌كه تعداد تست‌هاي مشابه ( و نه يكسان ) زيادي قرار داده شده است.
در مبحث منطق به دليل اين‌كه ساليان متمادي اين مطلب از كتاب‌هاي درسي حذف گرديده بود لذا مرجع و منبع زياد و متنوعي براي كسب تسلط بر آن وجود نداشته كه در اين كتاب با پرداختن به تيپ سؤالات جديد و همچنين شبيه سازي سؤالات كتاب‌هاي قديم درسي ( تحت عنوان كتاب هاي رياضيات جديد)، تنوع بسيار خوب و كافي ايجاد شده است.
و اما در مورد مباحث مربوط به علم احتمال پر واضح است كه كسب تسلط در گرو روبه‌رو شدن با مسائل متنوع است.
فرا گرفتن قوانين احتمال وقت زيادي از هيچ فردي نخواهند گرفت، حال آن‌كه دانستن آن‌ها نيز الزاماً نشانه‌اي از تسلط نمي‌باشد. مي‌توان با قاطعيت گفت صرفاً روبه‌رو شدن با انواع متنوع و كاملاٌ غيرمشابه از تمارين مي‌تواند يك فرد را به آمادگي كامل و تسلط در حل مسائل برساند. با توجه به حضور پي در پي سؤالات مربوط به نظريه احتمال در آزمون‌هاي مختلف، تركيب بسيار متنوع و جامعي از سوالات در اين كتاب گرد هم آمده اند.

بیشتر

بستن


برای ثبت نظر ابتدا باید وارد سایت شوید ورود به سایت